CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, February 23, 2010

:: SingLe vS dOubLE ::

semua org yg hidup dlm dunia ni mesti ada komitmen kan..

x kira la komitmen ngn ape2 pun..
tp kte xleh la nk cmpur adukkan komitmen kte pada family dengan komitmen kte pada kje..e2 adlh 2 benda yg berbeza
u have 2 be profesional..kalo x smpai ble2 pun kje x jln coz byk sgt komitmen ngn fmly..
mmg la fmly 2 pntg x dinafikan,tp kalo smpai org nk bg kje pun ko dok sibuk lagi pasal anak bini cmne??? mcm2 alasan la yg timbul nnt..
mcm yg kwn ak cte la pasal sorg kwn dia ni yg bole dikatakan sume kje nk past pada dia n kwn dia sorg lagi..xtau la kwn dia 2 watpe..bkn kwn ak je yg perasan tp maslhnye kwn2 satu ofis pun perasan gak,n kwn2 yg lain siap ckp lagi.."ak tgk dia x tlg korg pun..dia 2 wtpe eh??tgk cm xde kje je" kwn ak 2 hnya mampu trsenyum je la..fhm pun korg kan

kalo dlu kt ada kje je mesti dia ckp
"ak xleh la..ak kne setelkan hal bini ak dlu.." apakahhhh...mcm la org lain xde bini kan..n satu lagi masalah rumahtangga xyah la ko nk bw smpai ke ofis..
ofis lain umah lain..kalo time kje pun ko nk setelkan prob umahtangga ko payah la beb..xkn org lain nk tggu ms ko btol2 free..kepala otak ko tenang tnpa masalah baru ko leh go on with ur work.kalo sekali sekala 2 xpe la gak..ni ko wat org naik meluat tau x
ble bg kje yg agak dia x ske nk wt n pada masa yg sama dia ad hal lain yg nk "dikerjakan"..ha,mula la wat mke..
tau la kwn ak 2 bujang lagi..sume kje pun ko nk past kt dia..ko ingt org bujang ni xde life ke..dorg pun reti gak nk rehat2 kt umah.ingt robot ke ape.robot pun pandai rosak tau kalo overload..
ble dia nk tolak2 kje kt org senang2 je dia point org 2 org ni..nk lpskan diri la 2..ko kne la ingt ckit org lain pun ad kje,org lain pun bz..ko je yg free tp yg sebenarnye ko ad kje gak tp ko x amik tau kan..sampai ko nk tggu org lain bgtau kje ko ape..ble kwn ak tggikan sore dia baru ko senyap kan..kwn ak ckp dia ni bkn ape,dia nk tolak2 kje coz kje 2 kne wat time weekend.so,ingt org prihatin la sbb dia ad bini kt umah...kalo yg leh kje weekend ni org2 bujang je..hampagas tol.
n dia ni cbe la bg sekali kje2 yg selalu kwn ak wat kt dia.sruh dia handle jap..cnfrm dia xtaunye..sbb mmg da xpenah amik tau pun..lembab mentega kan..
last yr nye kje yg kwn ak past kt dia pun dia biar cm2 je..mmg menyirap mcm air sirap dh ni..

dan yg paling ak x ske alasan yg selalu diberikan org yg dh kwen pada org yg lom kwen kalo ad kje yg memerlukan mereka2 e2 mmberikan kerjasama diluar waktu pejabat ialah..

"korang xpe la..lom kwen lg.x mcm kitorg ni ad komitmen ngn fmly..bla..bla..bla.."

hoi!!! hangguk korg..kalo ak nk jwb senang je..

"spe sruh korg kwen???kalo x reti nk bahagi2kan masa baik xyah kwen...jgn jdkan alasan dh berkeluarga 2 satu halangan utk korg bg komitmen ye.kami2 yg bujang ni pun ad keluarga gak,ada mak bapak gak yg nk dijaga..so,tlg fkir ckit ye"


p/s: kalo ad sesape yg terasa 2 nasib la kan..u deserve it bebeh

4 comments:

Cikgu_Anie said...

ja akak sokong ko ja dari depan sekali ...pehal nk libatkan family..akk dulu wak keje sorang2..x kira siang ke malam ke..hari minggu ke..sampai jam 12 malam pun akak masih lagi ke ofis semata-mata nak selesaikan keje yg banyak..lagipun masa tu akak tengah pregnant anak pertama...akak gagahkan diri ke ofis malam2..suami akak yg menyokong akak..settle kan keje..sepatutnya family bukannya alasan dorang x nak buat keje..jadikan family alasan dorang kuat bekerja..coz suami atau isteri mestilah memahami keje kita..kalo x betul gak nape kawen??..

jajaharissa said...

btol2 kak..tima kasih kerana menyokong..undilah saya ha2..sebnrnye sume kje leh setel tnpa sebarang alasan...yg pntg kerjasama mcm cte wondeperts 2..

MIZZ RYNNIE said...

menarik cte ni... =)

jajaharissa said...

ha2..menarik kan.rs2 leh wat buku ke lps ni eh :)