CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, February 6, 2010

.: CoOkiNg TiMe :.

semalam pagi2 lagi kul 8.30 kitorg g pasar..dh lama gler x g pasar n peti ais kt umah ni pun dh lama gler kosong..bkn ape,xde masa nk g pasar..bz la katakan he2
sampai2 je trus kitorg g pasar ikan dlu..bli udang,sotong n ikan..dlm kepala trfkir dh nk masak ape..
hmmm udang leh masak sambal tumis..sotong xtau lagi..ikan cencaru wt bakar sedap gak..n ikan tenggiri leh wat ikan gulung..(menu of da day he2)

destinasi seterusnya grk g pasar tanjung lak..depan pasar ikan je..nk g beli barang2 kering.bli bawang,cili kering n macam2 lagi la.nk wat bhn2 masak..

balik umah je trus kemas2 brg yg kitorg bli td..siang ikan (part ni farah yg wat..coz mmg diakui ak mmg x reti siang ikan.kalo ak wat cnfrm hancus ikan 2.jd benda lain lak nnt) bersihkan ayam,sotong n udang..potong2 bawang,sayur..n bhn2 lain

ok..skrg tbe bab masak pulak.sblm 2 pembahagian tugas mmg dh bg awal2 lagi.masing2 dh tau tugas masing2..senang la nk wt kje nnt.kje pun lancar je..
tugas ak masak..
tugas farah potong2 bahan nk masak

menu tgahari semlm:
1. ikan gulung

2. sambal tumis udang
3. sayur campur
4. ikan bakar

5. ayam goreng
6. air laici...
layannnnnnnnnzzzzzz

dalam kul 2 cm2 baru siap masak..perghhhh penat2..tp kalo mkn sedap ok je
nasib baik sume masakn ak menjadi he2..ikan gulung la paling m
arveles sekali..k.syifa pun sempat merasa coz ak tapaukan utk dia.jiran kannnn he2..(sedap x k.syifa ikan gulung 2??) kwn2 yg lain sori la eh..rumah korg jauh sgt la :)
hbs mkn je apalagiiii..lepak2 depan tv..rehat2kan badan..pas2 shhhhhhhhh..senyap
je.fhm2 je la kan ZzzzZzzz ;P

kt bwh ni ad beberapa pic lauk2 yg ak masak...kalo rasa2 ad air liur meleleh 2 pandai2 la lap eh.nnt berjejeh lak..
n kalo ad yg nk resipi..sediakn pengerasnye dlu ye ha2...njoyyyyy





wajah sebenar ikan gulung sblm dipotong




ikan gulung setelah dipotong



tapau utk k.syifa



menu of da day..ad lagi yg x masuk dlm gmbr ni


p/s:nx week mask ayam percik pulak

0 comments: